Приводів для святкування з дитиною багато: це і день народження, і заохочення за гарні оцінки, і просто зустріч друзів. Багато сучасних батьків вважають, що організацію свята для малечі найлегше доручити спеціалізованим компаніям. Але останнім часом їх послуги досить сильно б’ють по кишені. Вихід є: можна влаштувати цікаве свято самостійно!

1. Оберіть місце для святкування

Подібних місць є дуже багато, тож помилково буде зациклюватися на кафе. Свято можна влаштувати у дитячому центрі розваг чи навіть просто неба – якщо дозволяє погода та є мальовничі місця поблизу. Обирати місце варто, орієнтуючись на вік дитини, її захоплення, кількість гостей і, звичайно, на власний бюджет.

2. Складіть меню

Маленьких гостей слід пригощати тільки смачненьким – але й не забувати про корисне. Тож краще скласти меню, включивши туди звичні страви, а також фрукти, печиво, цукерки та тістечка. Також не можна забувати про торт – бажано, щоб він був тематичним і відповідав смакам дітлахів.

3. Подумайте над розвагами

Розваги малечі зазвичай забезпечують аніматори для дітей – вони беруть на себе підготовку тематичного свята з конкурсами, перевдяганнями та іншими цікавинками. Але й аніматору треба від чогось відштовхуватися. Тому батькам краще зібрати інформацію про гостей і запропонувати декілька ідей, враховуючи вік і захоплення переважної частини малечі. Якщо є творчі нахили, можна й зовсім обійтись без аніматорів, написавши сценарій власноруч, запозичивши ідеї для конкурсів в Інтернеті та орендувавши костюми.

Як влаштувати свято для дітей різного віку

Велику роль при підготовці святкової програми відіграє вік дітей. Тож завжди треба відштовхуватись від цього фактору. Так, для малюків віком 2-5 років важливо продумувати елементи шоу, спираючись на безпеку – щоб діти не потягли до рота щось неїстівне, нікуди не впали та не наразилися на іншу небезпеку. Розважальну частину свята може забезпечити клоун – його трюки малюки сприймають з задоволенням.

Свято для дітей віком 5-10 років вимагає високої майстерності від аніматорів. Непоганий вибір – шоу «наукової лабораторії» з хімічними дослідами, квести, перевдягання в улюблених героїв, боді-арт або аквагрим. Доречним буде і фокусник – дітлахам у такому віці буде цікаво спостерігати за подібним шоу.

Найкраще свято для малюків віком від 10 років – це тематична вечірка. Варто спиратися на інтереси дітей і просто створити відповідну атмосферу: підібрати костюми, можливо навіть і грим, прикрасити інтер’єр, продумати відповідне меню, тематичні розваги й музику. Діти самі підкажуть, що найбільше хочуть побачити на своїй вечірці.

Як бачите, організація дитячого свята – це досить просто. Головне – добре знати, чим цікавляться малюки. Тоді можна не витрачатися на послуги дорогих агентств, а запросити на свято людей, які зроблять шоу дійсно незабутнім.