За даними досліджень, 80% людей страждають захворюваннями стопи, причиною розвитку яких є неправильне взуття, яке вони носили у дитинстві. Щоб зберегти ніжки вашого малюка здоровими, варто знати деякі особливості вибору дитячого взуття.

Орієнтуючись виключно на розмір і колір, можна вибрати тільки пінетки для найменших, а коли дитина починає ходити потрібно враховувати безліч інших чинників, щоб стопа малюка і його організм в цілому залишалися здоровими.

Для того, щоб вибрати якісне зимове взуття для дітей, досить запам’ятати наступні поради:

- дізнайтеся точний розмір взуття вашої дитини. Для цього досить зайти в будь-який спеціалізований магазин дитячого взуття і приміряти пару, що приглянулася вашій дитині. Між п’ятою і задником повинен уміщатися кінчик батьківського мізинця. Взуття ні в якому разі не повинно бути впритул, але і на виріст його купувати не варто. Не намагайтеся заощадити, купуючи одну пару дитячого взуття на кілька сезонів,

– на початку першого сезону таке взуття буде занадто великим для малюка, а до його завершення вже замалим (нога росте досить швидко), а тому вам все одно доведеться купити нову пару

- визначтеся з матеріалом, з якого має бути виготовлене взуття вашої дитини. Якщо Ви ще сумніваєтеся з вибором, то зверніть увагу на вироби з натуральних матеріалів (шкіри, замші), які відмінно пристосовані до найсуворіших зим і зручні у використанні і чищенні. Натуральна шкіра, наприклад, володіє відмінною пластичністю і при цьому здатна позбавлятися від надлишків вологи.

Також при виборі зимового взуття для дитини зверніть увагу на матеріал, з якого виготовлена підошва. Вона повинна легко згинатися, завдяки чому таке взуття буде дуже зручним і менш слизьким.

Також зверніть увагу на внутрішню обробку зимової пари взуття для школяра: там повинна бути тепла підкладка, яка б зігрівала ніжки вашої дитини від зимової холоднечі і буде вбирати будь-яку вологу і запахи.