Рівненська правозахисниця Ліана Діновська на своїй сторінці у Фейсбук опублікувала висновок членів клініко- експертної комісії управління охорони здоров'я облдержадміністрації по факту смерті Антонюка Миколи.

У висновку йдеться, що між діями лікаря і смертю дитини немає причинно - наслідкового зв'язку:

- Розуміючи свою слабкість перед медичними круговими поруками , вирішила просто назвати прізвища " героїв" нашого міста. Нехай ваші сни будуть міцними, а Боженька являється вам кожного дня і нагадує обличча маленького хлопчика Миколки, який був активною і усміхненою дитиною!

Зустрічайте висновок членів клініко експертної комісії управління охорони здоров'я облдержадміністрації по факту смерті Антонюка Миколи - між діями лікаря і смертю дитини немає причинно - наслідкового зв'язку ( Добровольський, Басюк, Богословець, Боровець, Гельфалві, Гуценко, Жильчук, Ковальчук, Максим'як, Мельничук, Космина....ще 10 " експертів"). Вітаю вас , ви пройшли тест на нелюдяність!

Детально про те, чим керувалися експертишки:

1) з пояснювальної записки Думановського : виходить він постійно проводив пальпацію живота дитини в проміжок часу з 3.00 год. до 6.00 год. ( і до сраки експертам покази батька, бабусі і тих мам, які були у палаті з померлою дитинкою, які стверджували, що Думановського і близько не було біля дитини з часу поступлення і до 6.00 год. ранку. ). Так маман працює в управлінні , тому комісія свято вірить пояснювальній записці.

2) в обід, коли у дитини заболів живіт і дитина виблювала - батьки дали малому випити активоване вугілля . Такі діі батьків були розцінені комісішкою , як свідоме лікування ацетономічного синдрому. Ну ім же потрібно смерть дитини приблизити до тієї клініки , яка вигідна на сьогоднішній день. Так ось, дорогі батьки, ацетон у дитини активованим вугіллям не лікується - дитина блює і основне лікування скоріше регідрон та електроліт, хоча частіше лікування ефективне лише при промиванні шлунку за допомогою крапельниці. Написати у висновку - таблетки активованого вугілля вірогідно призначалися дитині раніше при зверненнях за медичною допомогою.

Особисто я вірю батькам і з іх слів у дитини не було частих проблем з ацетономічним синдромом. В моєї дитини також був такий синдром і хвороби Крона при тому немає. А напис - "вірогідно " не дає підстав робити фахові висновки.

3) потрібно було здати сечу, але інший лікар зробив клізму і сеча вийшла разом з калом, тому можливості забрати у дитини сечу у лікаря Думановського не було.

4) рентген показав помірну пневматизацію кишківника , але експертишкам байдуже на це , для них проблем по хірургії не було.

5) у дитини була температура в 3.00 год. 38.5, в 4.00 год. 38.8... , але зі слів Думановського про температуру йому нічого не було відомо , а як так? Ви ж лікарю ходили постійно до дитини.

6) оцтом протирати дитину наказує сам МОЗ Украіни від 31.08.2004 року номер 437.

7) не було загального погіршення стану дитини , а підвищення температури до 38.8 після термоядерного бойового уколу анальгин плюс дімедрол плюс ношпа це не погіршення стану?

8) з висновку - Миколка був у 8.00 ранку в активному контакті з оточуючими ( благати напитися води , крутитися від болю, горіти від температури, втратити свідомість - активний контакт з оточуючими).

9) у комісії не пролізло ГРВІ, вирішили дурнів з усіх зробити втуливши хворобу Крона, як основну , що викликала смерть дитини.Любі моі, хворобу крона, яка б стала причиною смерті - не можливо не побачити паталоанатомам та тим, хто був поруч на розтині дитини. То що ж виходить - Наші лікарі скрили справжню причину смерті констатувавши не хворобу Крона ( коли кишківник вкритий сепсисами, та у животі була рідина рожева ), а ГРВІ?

10) помірна пневмонація кишківника не є підставою для діагностування хвороби Крона - та про це ж книжка пише ваша медична!

11) з висновку комісії - у дитини була наявність персистуючого гепатиту, ще і вказали статистику - частота біля 1% у світі !

Є ще багато там різної дурні відвертої і, гадаю - брехливої ! Почитайте медичну літературу - смерть дитини від хвороби Крона є вкрай рідкою і попередні прояви були б очевидними і тривалими- кров у калі, блювота, загальна слабкість , проноси, висипка на тілі..., але трішечки промахнулися, у Миколи нічого подібного не було. Також при поступленні дитини у лікарню - лімфатичні вузли не були збільшеними.

Хочете мою власну думку з цього приводу: чи була хвороба Крона у дитини раніше? Не була! Чи дана хвороба могла бути виявленою при розтині? Могла! але не як основна, яка викликала смерть Миколки, а як наслідок перитоніту ! Хвороба Крона (великі рани на кишківнику) можуть бути наслідком перитониту!

Розуміючи свою слабкість перед медичними круговими поруками , вирішила просто назвати прізвища " героїв" нашого міста. Н...

Опубліковано Ліаною Диновською 21 січня 2016 р.

У соцмережах рівненські активісти оголосили так званий флешмоб "карантин безкарності". Таким чином активісти хочуть покарати тих, хто винний у смерті 5-річного Миколки.

Ми повинні бути одним цілим і не дати нелюдам в білих халатах залишитись безкарними! Приєднуйтесь! #карантинбезкарнос...

Опубліковано Natali Pivovar 22 січня 2016 р.

Ми повинні бути одним цілим і не дати нелюдам в білих халатах залишитись безкарними! Приєднуйтесь! #карантинбезкарнос...

Опубліковано Natali Pivovar 22 січня 2016 р.

#карантинбезкарностіЯ оголошую свій особистий карантин. Карантин безкарності. Карантин безвідповідальності. Карантин ме...

Опубліковано Ярославом Коноплястим 22 січня 2016 р.

Головний медик Рівне нщини заперечує сам факт наявності остаточних висновків у справі померлого 5-ти річного хлопчика та скандального лікаря Думановського:

- Зараз мені відомо про перше засідання Клініко-експертної комісії міністерства охорони здоров'я. Власне в столиці було досліджено лише первинну медичну документацію. На скільки мені відомо - вже найближчим часом відбудеться друге засідання. До міністерства викличуть і головного лікаря рівненської обласної дитячої лікарні і медичний персонал причетний до цієї справи, і я буду на тому засіданні. От, власне там і може бути прийняте остаточне рішення і стосовно причин смерті дитини і стосовно провини тих, чи інших медичних працівників. Стосовно часових проміжків - думаю, це - питання кількох днів. Можливо - тижня Від себе можу лишень сказати: ані обласне управління охорони здоров'я, ані головний лікар обласної дитячої лікарні, ані персонал закладу не зацікавлені у вигороджуванні когось, чи викривленні об'єктивних фактів. Тим більше відкрито кримінальне провадження, яке розслідується паралельно і незалежно від структур охорони здоров'я", - повідомляє начальник управління охорони здоров'я Рівне нської області Юрій Осіпчук.