У Рівному не зменшилась кількість травмованих. Навіть незважаючи на відсутність ожеледиці. Місцеві лікарі стверджують, що травми переважно побутового характеру проте від цього не застрахований ніхто. Що робити щоб не травмуватися на рівному місці далі - спецрепортаж від Інеси Пославської.

Олександр Бойчук - до рівненської міської лікарні потрапив після невдалого полювання. Чоловік просто спіткнувся під час ходьби. А тепер палата, медсестри та тривале лікування і відновлення.

У лікарні, рівнянин, другий тиждень. Лікуватися - ще пів року. Дивується - з ним у палаті пацієнти, які у повсякденній ситуації отримали серйозні травми.

Ще один пацієнт 35-річний Микола Чайковський травму отримав - через необережність. Як результат позбувся трьох пальців. З гіркотою згадує нещасний випадок та застерігає інших бути обережними.

Юрій Матушевський вперше у житті отримав перелом. Тиждень - на милицях. Зізнається - звикнути пересуватися ніяк не може, а ще попереду - тривале лікування.

Якщо ви думаєте, що травмуватися можна тільки взимку під час ожеледиці, то ви помиляєтесь. Неприємний випадок може застати несподівано: під час ходи, у побуті - зазначають експерти. Попри те, що погодні умови покращились травматологічне відділення центральної міської лікарні заповнене. На сьогоднішній день тут перебуває 62 пацієнта. Лікар-травматолог зазначає, - найчастіше до них звертаються із травмами нижніх кінцівок, та колінних суглобів. Причини падіння різні.

Місцевий інструктор айкідо Олександр Лістратов запевняє - найчастіше рівняни отримують травми при ходьбі. А все тому що не уважні і не правильно балансують своє тіло.

Втім, на думку Олександра Лістратова, якщо падіння не уникнути можна зробити так, щоб приземлення було безпечне, без пошкоджень. При падінні вперед, ні в якому разі не можна підставляти руки. Адже можна отримати травму рук, плечей, а також обличчя.

При падінні на бік, спеціаліст радить не підставляти руку, адже можна пошкодити не тільки лікоть, а й ключицю.

Падіння ніхто не може передбачити, однак уникнути його або ж зменшити наслідки можна. Для цього потрібно бути завжди обережним та слідкувати за собою.