Сотні бурштинокопачів біля с.Кухітська Воля, Рівненська область одночасно добувають бурштин. Фото зі справжнього "бурштинового клондайку" активісти зробили за допомогою дрона та розмістили у мережі ФБ. Масштаби роботи старателів вражають і лякають.

"Море різноманітної спецтехніки: трактори, екскаватори, мотопомпи, за допомогою яких і намивають бурштин, у тому числі десятки військових(!) вантажівок, якими організовано перевозять помпи разом зі "старателями". Пам'ятаємо, як хлопці, під час наших поїздок у зону АТО, говорили, що подібних вантажівок їм там дуже не вистачає. Ми їм їх проблематично, але діставали, ремонтували, відвозили. Тут же їх десятки, причому майже всі в гарному стані.



pic

Бурштинщики тут нікого не бояться, не ховаються, навіть блокпостів жодних немає, як було під час нашого минулорічного рейду на Житомирщину. Народ просто приїжджає на мотоциклах, автомобілях, мікроавтобусах і буквально біля дороги з ходу починає "працювати".

pic

"Не помітити" правоохоронці та і влада загалом весь цей жах просто не могли. Отже всі в долі. Інакшого варіанту ми тут просто не бачимо.

Знімаємо зараз дроном. Покажемо все", - повідомили на сторінці "АвтоМайдан - AutoMaidan.

pic

Знаходимося зараз біля с.Кухітська Воля, Рівне нська область. Тут реально жесть: СОТНІ, якщо не тисячі людей одночасно(!)...

Опубліковано АвтоМайдан - AutoMaidan 11 березень 2016 р.

Нагадаємо, в Україні досі не легалізовано видобуток бурштину. Вимивання "сонячного каменю" загрожує екології.