У Рівненській області Служба безпеки України попередила спробу незаконного вивезення з України 144-х предметів старовини. В пункті пропуску митного поста «Городище» Рівненської митниці співробітники СБУ спільно з прикордонниками та митниками, зупинили 32-річного жителя Рівненської області, який намагався контрабандним шляхом перемістити до Республіки Білорусь старожитності.

Під час огляду його ручної поклажі, в сумці за підкладкою правоохоронці знайшли приховані 144 одиниці грошових купюр ("Державних кредних білетів") кінця XIX - початку XX ст.ст., номіналом 3, 5, 10, 25 рублів. Наразі вилучені предмети скеровані для проведення мистецтвознавчої експертизи.

Слідчими УСБУ в Рівне нській області зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України. За вчинення цього злочину чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди.

Про це повідомили з прес-групи УСБУ в Рівне нській області

pic