Знову про бурштинову лихоманку. В Дубровиці слідчі прокуратури та оперативники служби безпеки України провели 11 обшуків - документували діяльність цілої організованої злочинної групи. За даними слідствами СБУшник та кілька працівників поліції, як чинних так і колишніх грабували скупників бурштину, і кришували старателів. Приїжджа група оперативників більше ніж півтори години чекала на підкріплення місцевих поліціянтів, але дочекалися лише після того, як в ситуацію втрутився особисто новий начальник поліції. Але помпи на поліссі так і не заглухли... Дмитро Леонтіюк повернувся з поліського відрядження.

Тут і трактор, і поле, просто як у класика. От тільки місцеві - здебільшого за бурштин. Їдуть на один з клондайків у Зарічненському районі. Про заяву поліцейських - що масовий видобуток сонячного каменю на Рівне нщині припинили, тут, вочевидь, не чули.

А спецпризначенці - окремо. Підпорядковуються секретному оперативному штабу, який запрацював у Сарнах після наказу очільниці нацполіції.

Про реалізацію перших таких рішень і задач прозвітували сьогодні в прокуратурі області. В Дубровицькому районі слідчі спільно з оперативниками з внутрішньої безпеки СБУ провели 11 обшуків - документували банду перевертнів в погонах з одного СБУшника, екс-міліціонерів та чинних, переатестованих працівників поліції. Вилучено зброю, гроші, десятки мобільних телефонів та все необхідне для видобутку сонячного каміння. Вилученого в ході обшуків добра вистачило, аби сформувати цілу автоколону.

За версією слідства перевертні в погонах кришували не лише незаконний видобуток бурштину, а й скупку сонячного каменю в районі. Незгодних старателів затримували, а скупників - грабували під видом обшуків.

І це - лише початок обіцяють в прокуратурі. Мовляв? вже зараз розслідується щонайменше 4 провадження стосовно працівників силових структур, причетних до незаконного бізнесу. І щоб довести їх вину - просять у громадян допомоги.

А тим часом на Поліссі мотопомпи і далі гудуть. Адже оперативний штаб і озброєні спецпризначенці охороняють лише кілька урочищ в Сарненському районі, звідки по вертикалі сплачувалось найменше данини кришувальникам в погонах.