18 квітня на базі тренінгового центру ГУНП області до навчання приступили працівники слідчих підрозділів.

Десятеро молодих поліцейських опановуватимуть навички роботи експертів-криміналістів у кращих спеціалістів Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Як зазначив т.в.о. начальника слідчого управління ГУНП в Рівне нській області Іван Лішневець, такі семінари необхідні для того, аби поділитися та передати досвід молодим фахівцям у роботі з речовими доказами на місці події. Навчатимуть молодих офіцерів упродовж десяти днів із залученням спеціалізованої техніки та лабораторії найдосвідченіші експерти НДЕКЦ МВС.

На важливості роботи інспекторів-криміналістів наголосив начальник Головного управління Національної поліції в Рівне нській області Сергій Князєв: «Основний тягар щодо можливого притягнення до відповідальності, повідомлення про підозру та направлення справи до суду в сучасних європейських умовах несе одна людина – експерт, який виїхав на місце події і зумів знайти там доказову базу».

Тому, як зауважив Сергій Князєв, це не останні заняття у їхній професійній діяльності. Для підвищення фахового рівня подібні семінари проводитимуться надалі.

Відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області