Коли малюнки на стінах - не вандалізм. У Рівному фасади будинків стають своєрідними полотнами для митців-експериментаторів. Що ж зображено на одному з будинків міста, чим унікальний цей малюнок, і як Рівне поступово стає мистецьким об'єктом - далі у сюжеті.

Упродовж 8 робочих днів дві рівненські художниці розфарбовували фасадну стіну площею 7 на 9 метрів. У результаті - не звичайний будинок, а дитяча казка. Художниця Наталка розповідає: сюжет малюнку - ідея колективна. Однак творчий політ не припиняється і під час технічного виконання, адже у процесі виникає бажання доповнити композицію новими деталями.

Художниця Оксана розповідає: для Рівного такий малюнок на стіні - унікальний. Цей вид живопису має назву мураль, його виконують фарбами для зовнішніх малярських робіт на глухих стінах будівель. А тому плутати його з графіті - не варто. Художниця впевнена: у Рівному не бракує стін, які потребують декору. Аби тільки поверхня була належним чином підготовлена до мистецького оновлення.

Дівчата не вперше експериментують над жанрами зображень, і поверхнями для їх виконання. Минулого літа біля обласної дитячої лікарні спільними зусиллями Наталки та Оксани з'явилося 3-D зображення фентезійної прірви. Аби зображення виглядало об'ємним, розглядати його необхідно з однієї точки, - пояснюють художниці.

Художниці впевнені: полотном для пензлика і фарб може бути усе місто, головне у цій справі - фантазувати.