Рівне поступово стає «розумним містом» - ті сучасні технології, які давно існують у всьому світі, починають поступово впроваджуватись у сфері суспільного життя міста й у нас.

Зокрема, найближчим часом повноцінно запрацює сервіс стеження за місцевим транспортом завдяки GPS-сигналу.

Фахівці житомирської компанії «Автоімідж» у вівторок, 26 квітня приїдуть у Рівне , щоб докладно розповісти про нещодавно створену систему «DozoR» (rivne.dozor-gps.com.ua). Тоді ж відбудеться й обговорення можливості запровадження мобільного додатку цієї системи – щоб мешканці міста у реальному часі на своєму гаджеті могли бачити, де саме знаходиться маршрутка чи тролейбус, який їх у цей момент цікавить.

Проте, поки що мобільна аплікація не викладена у вільний доступ, оскільки потребує кількох речей. Насамперед, це дообладнання маршруток і тролейбусів трекерами – у міському управління транспорту це обіцяють до вівторка вже зробити. По-друге, доступ до даних компанії-розробника сервісу має відбуватись лише за умов відкритості цих даних – саме такі можливості й обговорять у вівторок із житомирськими фахівцями.

Водночас, ініціатори проекту цифрового перетворення Рівного «Rivne Smart City» - учасники Платформа взаємодій «Простір» запрошують місцевих програмістів до співпраці, оскільки впровадження кожного подібного інструменту потребує фахового підходу, професійного бачення. Зокрема, адаптувати сервіс «DozoR» потрібно також і до телефонів з іншими операційними системами – iOS та WinPhone. Орієнтовно, зустріч із розробниками сайту rivne.dozor-gps.com.ua відбудеться у вівторок, об 11.00 в залі засідань міськвиконкому. Більш точну інформацію представники управління транспорту обіцяють повідомити у понеділок.