Вчора, 21 квітня, Президент України Петро Порошенко уповноважив постійного представника України при Організації Об’єднаних Націй Володимира Єльченка підписати у День Землі, Паризьку кліматичну угоду. Таким чином, Україна приєднається до інших 155 країн, що 22 квітня в Нью-Йорку підпишуть цю угоду.

Про це повідомила заступник міністра екології та природних ресурсів з питань євроінтеграції Ганна Вронська в ході Першої конференції «Низьковуглецевий розвиток України», організованої за сприяння Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» та Міністерства екології та природних ресурсів України.

Паризька угода покликана прийти на зміну Кіотському протоколу – вона діятиме з 2020 року. Зокрема, підписання Угоди передбачає розробку і впровадження Україною Плану дій стратегії низьковуглецевого розвитку. Цей процес і розпочався сьогодні, ще до офіційної процедури підписання Угоди, в ході конференції «Низьковуглецевий розвиток України», що проходить за участі міжнародних експертів, громадськості, представників профільних міністерств, Держенергоефективності та НАНУ.

Ідею того, що Україна має всі шанси стати прикладом для інших країн в плані ефективного повороту до низьковуглецевої стратегії, висловив старший Радник з питань енергетики місії USAID в Україні Шукру Богут. Експерт наголосив, що сьогодні, на цій конференції, розпочинається підготовка Плану дій Стратегії низьковуглецевого розвитку України, яка неодмінно має бути пов'язана з логікою енергетичної, кліматичної стратегії, Національного плану дій з енергоефективності.

Повідомляє прес-служба ГО "Опора"

pic