Дві оселі обікрали особи ромської національності, пропонуючи при цьому купити у господарів акумулятори, горіхи та пух. Таким чином жителі області позбулися майже 15 тисяч гривень.

61-річна жителька села Мнишин Гощанського району саме допомагала сусідці по господарству, коли у її обійсті орудували крадії. Невідомі у незамкненому гаражі знайшли ключ від дверей будинку. Коли потрапили до помешкання, у шухляді тумбочки знайшли три тисячі гривень, 200 доларів США та 150 Євро та зникли у невідомому напрямку. Односельчани повідомили поліцейським, що у селі дійсно ходили двоє чоловіків і пропонували людям продати їм горіхи чи пух. У цей час при в’їзді у село стояв автомобіль марки «ВАЗ» бежевого кольору.

Аналогічно обікрали і 66-річну жительку села Колоденка Рівне нського району. Жінка поралася на земельній ділянці поблизу будинку. Помітивши невідомих чоловіків у себе на подвір’ї, підійшла до них. Вони пропонували купити у жінки акумулятори. Почувши відмову, начебто пішли до автомобіля, за описом схожим на той, який бачили у Гощанському районі. Та, коли пенсіонерка повернулася до городніх робіт, невідомі із незамкненого будинку викрали дві тисячі 500 гривень із коробки на столі.

Обидві жінки стверджують, що чоловіки були невисокого зросту, віком 29-35 років, схожі на осіб ромської національності, та одягнуті у все чорне.

За обома фактами скоєння крадіжок із проникненням у приміщення правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до усіх громадян, особливо одиноких людей бути обережними із незнайомцями, та не вступати з ними у розмову.

Також якщо хтось володіє будь-якою інформацією, яка б допомогла поліцейським затримати крадіїв повідомити на гарячу лінію «102». Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.