Стародавні підземні ходи, дренажна система чи звичайні підвали? У Рівному під час будівництва на вулиці Шкільній натрапили на несподівану підземну знахідку. Чи має вона історичну цінність, що з нею буде далі, та чи не знищить залишки невідомої споруди новобудова поруч - дивіться у сюжеті.

Звичайне будівництво на вулиці Шкільній набуло небаченого розголосу. А все тому, що під бетоном опинилися підземні ходи, які начебто мають історичну цінність. Нині їх вже не видно, однак на світлинах ще помітні арки. Бити на сполох громадськість почала після публікації цього фотофакту у соцмережі Тараса Максименка. Начальник управління культури і туризму покладає великі надії на несподівану знахідку. Переконує: готовий самотужки взятися за чорну роботу на археологічних розкопках, аби наше місто отримало свою туристичну фішку.

Археолог-історик Олексій Войтюк радить не тішитися передчасно. Адже чи мають якусь археологічну цінність ці підземні склепіння, виявлять лише під час експертизи.

Який історичний період - сказати поки-що важко, однак ці ходи - це лише частинка підземної павутини історії нашого міста.

Виявлені арки стали справжньою несподіванкою під час закладання фундаменту, - розповідає забудовник. Переконує, - бетоном знахідку не заливали, підземні ходи вже бути забарикадовані.

Археологічні розкопки розпочнуть вже завтра. Як сусідитиме сучасна новобудова з пам'яткою історії, чи знайдуться кошти на реконструкцію підземних ходів, і чи справді знахідка варта уваги - покаже час. Однак Перший місцевий триматиме руку на пульсі подій, аби рівняни дізналися першими, чи матиме місто свою підземну таємницю.