Білий колір розширює простір і відбиває сонячні промені, служить відмінним фоном для будь-яких фактур і акцентів. Однак він не дуже практичний і може зробити інтер'єр незатишним. Як і всі інші, цей колір має свої плюси і мінуси, в яких ми постаралися розібратися за допомогою експертів.

Плюси білого кольору в інтер'єрі

1. Зорове розширення простору. Поєднання білих стін і стелі візуально збільшує межі кімнати, роблячи її більш просторою.

2. Відображення сонячного світла. Ще один приємний бонус білосніжних поверхонь - відображення сонячних променів, завдяки чому квартира виглядає більш світлішою.

3. Сполучуваність з квітами і фактурами. Білий прекрасно виглядає в поєднанні з нейтральними відтінками, гармонує з яскравими акцентами, з контрастними темними і з ніжними пастельними тонами.

4. Актуальність поза часом. Використання в оформленні квартири білого - прийом, який не виходить з моди. Цей колір буде виглядати актуально і свіжо, незалежно від інтер'єрних віянь і трендів.

5. Стилістична нейтральність. Відсутність прив'язки до стилю - важливий плюс білого. Більш того, відтінки кольору відмінно виглядають на самих різних матеріалах і поверхнях.

pic

Мінуси білого кольору в інтер'єрі

1. Непрактичність. Як не крути, при всіх численних плюсах віднести білий до практичних немарким кольорів досить складно. Для підлогового покриття або оформлення стін в дитячій краще все ж вибирати інше колірне рішення.

2. Безликість. Атмосфера з переважанням білого може виглядати досить нудною - через нейтральність цього кольору. Щоб не допустити такої ситуації, краще поєднувати кілька тонів, додати інтер'єру фактурності, відтінити фон іншими кольорами.

3. Незатишне відчуття. Часто про білосніжних інтер'єрах можна почути вислів «як в лікарні». Це незатишне відчуття виникає, якщо холодних відтінків білого в оформленні простору використано занадто багато. Такого ефекту можна уникнути, використовуючи різні півтони або додаючи інші кольори.

pic