8 липня через територію Рівненської області проїдуть учасники навколосвітнього велопробігу «Україна без сиріт».

Участь у велотурі беруть близько 30 колишніх безпритульних – прийомні діти, колишні сироти, вихованці та випускники інтернатів, а також усиновителі, представники громадських та благодійних організацій.

Близько 12 години велоколону зустрінуть у Рівному.

Засновники та учасники навколосвітнього велосипедного туру поспілкуються з пресою та розкажуть про мету акції (район Рівне нського зоопарку).

О 14.00 – відбудеться «круглий стіл» щодо розвитку сімейних форм виховання, подолання безпритульності та проблем, пов’язаних із соціальним сирітством. Участь у заході візьмуть керівництво Рівне нської ОДА, організатори велотуру, директори дитячих будинків, вихователі, громадські діячі.



pic

Учасники ініціативи прагнуть привернути увагу якомога більшої кількості людей до проблем українських сиріт та вихованців інтернатів. Адже вирішення проблеми сирітства – це не лише відповідальність чиновників чи соціальних служб, але й спільне завдання громади. Велотур відбувається за активної підтримки Уповноваженого Президента з прав дитини Миколи Кулеби.

Стартують учасники велотуру з Європейської площі Києві 5 липня і проїдуть через п’ять українських областей.

Загалом в рамках велотуру учасники велопробігу відвідають Західну Україну, Польщу, Литву, Латвію, Естонію, Фінляндію, Швецію, Норвегію, Данію. Фінішує велотур 9 вересня в Німеччині.

Загалом вони запланували проїхати 5 000 кілометрів.

Джерело: www.rv.gov.ua