Влітку рівняни все частіше звертаються до лікарів із харчовими отруєннями. Адже тепла пора року найбільш сприятливий період для розмноження бактерій, які є збудниками гострих кишкових інфекцій. Які продукти не слід вживати, щоб вберегтись від отруєння та як лікуватись при перших симптомах? Далі у сюжеті.

Підвищена температура тіла, дискомфорт в області шлунку, нудота, блювота, розріджений стілець - це явні симптоми харчового отруєння. З початку цього року кількість хворих гострими кишковими інфекціями збільшилась у три з половиною рази, в порівнянні з минулим роком, кажуть інфекціологи. Вилікувати такого хворого можна за тиждень, у складних випадках - за місяць. Рівняни вважають, що можна отруїтися деякими овочами, фруктами, рибою, м'ясом та навіть водою.

Лабораторний центр Державної санітарно-епідемологічної служби у Рівне нській області зробив аналіз показників захворюваності за 5 років та склав список найбільш небезпечних продуктів.

Дотримання правил гігієни, а саме миття рук та куплених продуктів, не завжди може врятувати від отруєння. Адже у воді теж можуть міститися шкідливі бактерії. Тому, люди, які працюють із харчовими продуктами, тобто продавці, повинні теж перевірятися на наявність в організмі різних бактерій.

Не зважаючи на те, що рівняни нарікають на продукти з супермаркету, лікарі ж навпаки там купувати рекомендують. Адже перевірені виробники дотримуються правил перевезення та реалізації, на відміну від "базарників".

Тож вберегтись від отруєння рівняни можуть, якщо перестануть вживати "небезпечні" продукти, будуть пити чисту проточну воду та виключать із раціону сирі яйця. Якщо така біда вже сталась, то при перших симптомах слід пити від трьох до п'яти літрів води. Це допоможе врятувати організм від зневоднення та вивести небезпечну бактерію із організму. Якщо і це не допоможе, то необхідно звертатись до спеціалістів.