Вже майже чотири місяці як найбільший хімічний гігант області - "Рівнеазот" припинив свою роботу. З чим тільки не пов'язували його закриття: невчасна виплата заробітної плати, аварійна ситуація на заводі, капітальний ремонт. Однак, конкретної причини так і не називали.

На найбільшому хімічному підприємстві області цілковита тиша. Вже четвертий місяць поспіль тут не чути гул моторів, а в цехах не "кипить" робота. Голова правління переконує: підприємство зупинили примусово, а точніше: поставили перед вибором.

В свою чергу запевнив: у вимушену відпустку ніхто із працівників не пішов. В період, коли "Рівне азот" зупинився, на виробництві займалися капітальним ремонтом. Ще одна причина зупинки підприємства - припинення постачання газу, переконує голова правління. Окрім того, перш ніж запустити завод, на підприємстві очікують підняття цін на ринку добрив.

Розповіли і про фінансові проблеми на виробництві, зокрема затримки у виплаті заробітної плати.

В свою чергу, фінансовий бік позначиться і на чисельності працівників, кажуть на підприємстві. Нині на тут працює понад 4 000 чоловік. Відтак, під скорочення потрапляють працівники цеху, де виготовляють адіпінову кислоту. А це близько 140 людей.