У ході засідання «бюджетної» комісії облради депутати погодили перелік об’єктів, що фінансуються у 2016 році з обласного бюджету за рахунок субвенції з державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження.

Зважаючи на те, що кілька районів Рівне нської області межують із атомними електростанціями – Рівне нською та Хмельницькою. Відповідно до закону, ці райони отримують із державного бюджету кошти на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження.

Кошти субвенції можуть спрямовуватись на фінансування об’єктів спеціальної інфраструктури, у тому числі реалізація проектів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту таких об’єктів, зокрема навчальних закладів, закладів охорони здоров’я, культури, фізичної культури і спорту, об’єктів житлово-комунального господарства, автомобільних доріг, систем зв’язку.

Тож сьогодні депутати погодили розподіл субвенції, яка надійшла на ці цілі з державного бюджету до обласного серед районів. На видатки споживання Володимирецький район отримає 80 500,00 грн., Костопільський – 409 182,00 грн., Острозький – 170 900,00 грн.

Відповідно до погодженого переліку, зазначені кошти будуть використані на ремонт ФАПу в с.Сошники Володимирецького району, ремонт білощебеневого покриття вул.Майданська та поточний ремонт вуличного освітлення кількох вулиць в с.Осова Маломидської сільради Костопільського району, поточний ремонт Гутянської ЗОШ І-ІІІ ст.. та ремонт білощебеневого покриття і вуличного освітлення в с.Гута Костопільського району, поточний ремонт дитячого ясла-садочка «Струмок» в с.Могиляни Острозького району.

Окрім того, за рахунок коштів цієї ж субвенції (видатки розвитку) буде здійснюватись будівництво Озерецької ЗОШ І-ІІ ст. у Володимирецькому районі (понад 10,5 мільйонів гривень), будівництво господарського складу на території КЗ «Острозький психоневрологічний інтернат» (905 тис.грн.) та капітальний ремонт даху лікувального відділення КЗ Острозька психіатрична лікарня» (634 тис.грн.).

Депутати погодили зазначені переліки об’єктів, тож кошти негайно будуть спрямовані на їх ремонт чи будівництво.

Про це повідомляє прес-служба облради.