Логоневроз - хвороба заїкання. Розвивається на фоні неврівноваженості нервової системи або під час "тяжких" періодів життя. (*Також спостерігається у віці 3 або 5-6 років*) - коли готуються до садочку чи школи або вже пішли туди. Також заїкання пов'язане із неблагополучною ситуацією в родині. Як заради та допомогти дитині- читайте далі.

Переляк - на думку батьків основна причина заїкання у діток. Це частково правда, якщо діти стали свідками певної трагедії - пожежі, аварії тощо. Або ж пережили напад собак, почули гучний крик чи вибух. Та насправді переляк є тільки завершальною стадією - це вже результат нервово-психічної напруги малюка. Також однією з причин можуть бути часті сварки у сім'ї, конфлікти котрі пов'язані із вживанням алкогольних напоїв.



pic

Скарлатина, кір, коклюш та інші інфекційні захворювання можуть стати причинами заїкання. Хлопчики більше страждають на це захворювання. адже у силу своїх особливостей вони стають учасниками ситуацій, котрі травмують психіку.

Якою б не була стадія заїкання - варто звернутися в першу чергу до лікаря-невропатолога або логопеда. Зазвичай таке лікування довготривале та кропітке, і чим раніше його розпочати - тим ефективніший результат. Всі проблеми, котрими не займаються у початковому стані можуть стати причиною майбутніх ускладнень.



pic

Треба докласти усіх зусиль аби заїкання були усунені до 6-ти річного віку . Найбільш ефективні заняття у спецгрупах у садках або ж і спеціалізованих ДНЗ з логопедичним нахилом. Зазвичай, тривалість основного курсу триває 2 місяці. Цього достатньо аби дитина почала говорити нормально, або ж у трохи уповільненому темпі. навчилася контролювати емоції у тій чи іншій ситуації.



pic

Додатковий цикл лікування зазвичай включає в себе вдосконалення пройдених занять. Відбувається у ігровій формі. Вдома під час усіх етапів курсу лікування дитині потрібна підтримка та віра батьків, родини, котрі повинні берегти її від нервово-нестабільних ситуацій.

Будьте здорові!