Минуло півроку відколи Юрій Луценко обіймає посаду генерального прокурора України. За півроку на цій ключовій позиції він встиг роздати 32 обіцянки, з яких виконав поки що лише 3.

Про його обіцянки розповіло Слово і Діло. Перелік виконаних обіцянок: відновлення Офісу реформ ГПУ, залучення місії ФБР для покращення методів слідства прокуратури та перевірку законності обшуків Національним антикорупційним бюро адвокатів, що захищають фігурантів так званої «газової справи», пов’язаної з Олександром Онищенком.

А ось невиконаних обіцянок у генерального прокурора наразі майже вдвічі більше, ніж виконаних. Серед 5 провалених зобов’язань Луценка чільне місце, посідають дві: про надання інформації щодо ходу розслідування вбивства Георгія Гонгадзе та про злагоджену співпрацю Генпрокуратури з іншими правоохоронними органами.Також зафіксовані зі статусом «не виконано» його заяви щодо проведення наради з іншими силовими структурами для координації дій оперативних і слідчих підрозділів, нові подання на арешт депутатів до осені 2016 року та призначення прокурора Миколаївської області до Дня Конституції.

Серед обіцянок, які ще можуть бути виконані, найбільш важливими є такі завдання, що поставив перед собою Луценко, як передача до суду «справи Януковича», завершення розслідування Іловайської трагедії, очне або заочне засудження всіх причетних до розстрілів протестувальників на Євромайдані, прогрес у розслідуванні вбивства Павла Шеремета. Ну й, нарешті, генпрокурор запевнив, що піде з громадського й політичного життя, якщо провалить свою роботу на цій посаді.

pic