До 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України в обласному краєзнавчому музеї презентували виставку «Люди Свободи».

Матеріали про 26 героїв проекту зібрав Український інститут національної пам'яті. Життя та вчинки поетів, політиків, військових, музикантів, науковців та художників наблизили падіння тоталітарних режимів та відновлення Україною незалежності.

Серед них є і уродженець Рівне нщини – Ніл Хасевич.

А також ті люди, хто мав відношення до нашого краю – Василь Стус, Олена Теліга, Агатангел Кримський. Однією із постатей виставки є наймолодший із Небесної Сотні – Назар Войтович, який загинув у боротьбі за свободу вже в наш час.



pic

Презентацію виставки відвідала заступник голови Рівне нської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко. «Ми хочемо щоби виставку подивилися у всіх районах Рівне нщини. Адже це люди, які боролись за незалежність нашої держави різними способами. Хтось в тюрмах, хтось словом, хтось пензлем, хтось спротивом та ідеєю», - зазначила посадовець.



pic

Один місяць виставка експонуватиметься у Рівному. Водночас, в обласному краєзнавчому музеї представлені 25 портретів достойників українського державотворення, котрі проживали й діяли у різні історичні періоди на Рівне нщині . Виставку «Люди Свободи» зможуть побачити усі охочі у районах області, по яких вона мандруватиме цілий рік.

Про це повідомляє пресс-служба Рівне нської ОДА.

ДО ТЕМИ: У Рівному презентують виставку «Людей Свободи»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лесь Подерв'янський переніс дату зустрічі з рівнянами

Рівнянин отримає 5 тисяч мистецької премії