Гарячої води в оселях рівнян знову не буде - вже з 2-го серпня. Невтішну новину сьогодні оголосили керівники теплопостачальних підприємств міста. Відновлять централізований підігрів води у Рівному тільки тоді, коли з'являться нові тарифи.

Здорожчання газу вже з серпня застало зненацька теплопостачальні підприємства Рівного. Не встигли вони подати гарячу воду для населення, як змушені її перекрити - щоб у борги не влазити. Нинішні тарифи й без того нерентабельні, а з новою ціною газу централізовано гріти воду буде вкрай збитково. Ще й Кабмін і ДК Газ України змушують тепловиків повністю розрахуватися за блакитне паливо до першого жовтня.

Підприємства у майбутньому відключенні гарячої води не винні - кажуть їхні керівники. Вже до 15 серпня вони подадуть нові розрахунки до Національної комісії регулювання електроенергетики. Коли отримають вже переглянуті тарифи - тоді й відновлять гаряче водопостачання.

Ця процедура може зайняти місяць-другий. Для тепловиків це занадто довго. Натомість просять споживачів якнайшвидше погасити борги. Адже майбутній опалювальний сезон обіцяє бути суворішим до людей - за несвоєчасну оплату комунальних послуг вже з нового року штрафуватимуть.