Сьогодні, 17 січня 2017 року о 14 год. у відділі іноземної літератури Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться творча зустріч з авторкою аудіокниги «Радісні віршики з бабусиної флешки» Вірою Правоторовою.

У програмі зустрічі:

- декламування дітьми віршів поетеси;

- виступи колективів дітей з особливими потребами;

- майстер-клас «Різдвяна листівка».

Декілька слів про авторку: Правоторова Віра Миколаївна народилася на Рівне нщині , де і пройшло її дитинство. Навчаючись у школі, щиро закохалася у рідне слово. Проте, всупереч мрії, не філологія чи журналістика стали професією авторки. Життєві обставини склалися так, що вона здобула фах економіста у одному із Львівських вузів. Але, черпаючи натхнення у любові до рідного слова, всі свої життєві переживання довіряла друзям-аркушам, списуючи їх поетичними рядками та ховаючи у шухлядку.

Півстолітня життєва межа стала значущою для авторки, вона стала писати вірші для дітей. Як результат – перша збірка «Віршенята і віршики з оксамитової торбинки» вийшла друком у видавництві «Зелений пес» у серпні 2015 року. Друга збірка «Веселі віршики з мальованого глека» з’явилася у цьому ж видавництві у травні 2016 року. До збірки увійшли веселі та розвиваючі віршики авторки.

Багато творів пані Віри, розісланих по дитячих журналах, було взято до редакційних портфелів. Герої віршів в доброзичливій та легкій для сприйняття формі наближають дитину до розуміння понять доброти і співчуття, допомагають позитивно сприймати оточуючий світ, дають поштовх до розвитку творчої уяви та фантазії, прищеплюють любов до рідного слова.

Інформує прес-служба Рівне нської обласної бібліотеки.