На Рівненщині троє людей опинилися в лікарні після сутичок в Старому Селі.

На місцевих напали невідомі, які нібито мали намір "кришувати" видобуток бурштину. Затримали нападників самі селяни після масової стрілянини. Про це повідомляє ТСН.

Двох поранених забрали на швидкій, а одного без присутності журналістів не відпускали, незважаючи на те, що на місці знаходилися правоохоронці. Місцеві жителі кажуть, що затримували небажаних гостей, тому що ті напали на будинок місцевих.

Мешканка Марія Павлович заявляє, що нападники погрожували гранатою підірвати всю сім'ю. Потім виявилося, що граната була навчальною, а не бойовою.

"Пояснюють, що їх привели місцеві жителі, які хочуть тут всіх "кришувати". Не знаю, яка у них мета. Працювати не хочуть, хочуть, щоб люди на них працювали", - зазначила вона.

Затриманого чоловіка місцеві тримали в одній з кімнат сільської ради. Тільки в присутності ТСН місцеві жителі погодилися передати його правоохоронцям. У районній поліції ще не розібралися, хто і в чому винен. Приїхали за викликом з приводу стрілянини. Відкрили справу за хуліганство.

Пізніше селяни стали запевняти, що бурштин не був чинником інциденту. Це - місцеві сутички. Людей в село на розправу відправив один з місцевих: місяць тому він нібито влаштував тут розбійний напад. Мовляв, поліція його затримала, але згодом суд відпустив під домашній арешт, що обурило селян.

У той же час родичі потерпілих наполягають на іншому. Кажуть, хлопці ще з двома селянами поїхали в гості і ні на кого не нападали. А селяни безпідставно по них відкрили вогонь, а потім ще й катували. Поки двоє потерпілих госпіталізовані в лікарню з вогнепальними пораненнями. Один з них знаходиться в реанімації у вкрай важкому стані.