Збільшення інвестицій в АПК Рівненщини, розвиток тваринництва, залучення більше виробників до кредитування.

Про це повідомив заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Ігор Тимошенко під час колегії. «У більшості громад Рівне нщини сільгоспвиробництво – чи не єдине джерело доходів та створення робочих місць. Тому ми приділимо максимум уваги цій галузі. Це стимулюватиме розвиток сільських територій», - зазначив Ігор Тимошенко.

Так, цього року, зокрема, реалізовуватимуться проекти на підприємствах «Крупець» у Радивилівському та «Ідна» у Млинівському районах, планується запуск нового виробництва сільгосптехніки на Здолбунівщині. Також модернізують низку тваринницьких комплексів.

Цьому сприятиме як державна, так і обласна підтримка. У 2016 році за державні кошти фермери Рівне нщини закупили майже півтори тисячі тварин, отримали близько 8 мільйонів гривень компенсації за відсотки по кредитах. 12 фермерів отримали з обласного бюджету 1,2 мільйонів гривень. Загалом торік в аграрний сектор Рівне нщини залучено 217 мільйонів гривень кредитних ресурсів.

«У 2017 році на підтримку аграріїв та фермерів у держбюджеті передбачено у 17 разів більше коштів – 5,4 мільярди гривень», - повідомив заступник голови ОДА. Проте доповнювати державні та обласні програми підтримки АПК, повинні й районні, звернувся до голів РДА Ігор Тимошенко. На сьогоднішній день вони вже діють в Острозькому, Здолбунівському, Радивиліському і Демидівському районах.

Особливістю 2017 року буде і відміна спеціального режиму оподаткування ПДВ.

«Торік 183 мільйони гривень нарахованого податку на додану вартість було залишено на рахунках сільгосппідприємств Рівне нщини для їх розвитку. Цього року вся сума ПДВ буде йти до державного бюджету. Взамін надаватиметься бюджетна дотація для розвитку підприємств. Вона надаватиметься на всі види тваринницької продукції, вирощування овочів, фруктів, перероблення молока, виробництво яєць», - розповів Ігор Тимошенко. Загалом в аграрному секторі області зайнято 86 тисяч осіб. Усіма категоріями господарств у 2016 році забезпечено приріст обсягів виробництва. В господарствах зросло виробництво молока та яєць, збільшилось поголів’я ВРХ. Торік аграрії Рівне нщини зібрали рекордний для всіх років врожай зернових – 1,3 мільйони тонн.