Рівненський аеропорт обласна влада розглядає не тільки як пасажирський термінал, а й логістичний.

Налагодження авіасполучення між Рівне нським та Люблінським аеропортами обговорили представники обласної влади та польської делегації із Свідницького повіту.

Адже, зважаючи на збільшення пасажиропотоку між країнами, такі маршрути будуть достатньо перспективними.

Із роботою місцевого летовища гостей ознайомили заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, голова облради Микола Драганчук та його перший заступник Олександр Корнійчук.

«Цінність Рівне нського аеропорту серед інших у Західній Україні полягає в тому, що якість злітно-посадкової смуги та інфраструктурного потенціалу є одна з найвищих. Тому не випадково до летовища почали проявляти інтерес багато авіакомпаній, аби налагодити регіональні та міжнародні перевезення. Зокрема, з минулого року запрацювала чартерні програми перевезення до Туреччини й Єгипту. Проте обласна влада на цьому не зупиняється. Наша ціль – це все-таки налагодження регулярних рейсів», - розповів заступник голови Рівне нської ОДА Ігор Тимошенко.

За словами Ігоря Тимошенка, Рівне нський аеропорт потрібно розглядати не тільки як пасажирський термінал, а й логістичний. Вже на сьогодні летовище заключило договір з грузовою кампанією «Vulkan air» про розміщення ремонтної бази літаків АН-26, на якій вони зможуть ремонтуватися та обслуговуватися.

Втім, на думку посадовця, для розвитку аеропорту ще потрібно багато чого зробити в плані розбудови його інфраструктури. Це і ремонт злітно-посадкової смуги, руліжної доріжки, модернізація аеровокзалу.

Тож обласна влада спільно з депутатським корпусом працюватиме над вирішенням цих завдань. А це допоможе якнайшвидшому приходу до аеропорту авіаперевізників з регулярними сполученнями.

«Перед розбудовою наш аеропорт виглядав набагато гірше за ваш. Ми побачили, що на Рівне нщині представники влади спільно працюють над розвитком летовища. І це дає свій результат. Тож сподіваємося, що співпраця між нашими аеропортами принесе їм ще більший економічний успіх. А це позитивно позначиться на економіці регіонів», - підкреслив староста Свідницького повіту Даріуш Колодзейчик.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv