Комітет виборців України опублікував рейтинг за даними 1 півріччя 2017 року. На жаль, для Рівненської області у ньому нічого не змінилося - ми наприкінці рейтингу із головою ОДА Олексієм Муляренком.

Очолила рейтинг голова Харківської ОДА Юлія Світлична із 5,1 балами. Це досягнення стало можливим завдяки ініціативам голови - зокрема підвищенню зарплатні на промислових підприємствах Харківської області. Загалом було відзначено зусилля ОДА в питанні створення позитивного іміджу регіону, в тому числі, за рахунок проведення різного роду національних та міжнародних змагань.



pic



pic Також у п'ятірку увійшли наступні керівники областей: на друге місце з четвертого піднявся голова Тернопільської ОДА Степан Барна, на третю сходинку з п'ятої - очільник Закарпаття Геннадій Москаль. На думку експертів, голова Закарпатської ОДА продемонстрував високу здатність до вирішення кризових ситуацій в області та загалом контролює ситуацію в регіоні, повідомляє КВУ. Очільник Кіровоградської області Сергій Кузьменко втратив одну позицію та посів четверте місце у рейтингу. Керівник неспокійної Донецької області Павло Жебрівський замикає п'ятірку, хоча за підсумками першого кварталу 2017 року очолював другий щабель.



pic

Місця наприкінці рейтингу посіли Івано-Франківська (Олег Гончарук), Чернівецька (Олександр Фищук), Рівне нська (Олексій Муляренко), Волинська (Володимир Гунчик) та Черкаська (Юрій Ткаченко)області. На останню сходинку з 21-ї, яку вона посідала у першому кварталі, змістилася Черкаська область. На одну сходинку – з останньої – піднялася Волинь. Результат Рівне нщини – не змінився, а Буковина піднялася на дві сходинки з передостаннього місця.

На думку експертів, керівники областей, які посіли останні місця у рейтингу, перебувають у зоні “ризику” та найближчим часом можуть втратити свої посади, якщо суттєво не покращать результати.