Через суху спекотну погоду, що утримується, на Рівненщині зберігається високий рівень пожежної небезпеки.

Хоча найближчими днями температура повітря буде дещо нижчою - вдень коливатиметься до 30º градусів, імовірність виникнення пожеж залишається.

Тому вкрай необхідно дотримуватися заходів пожежної безпеки, наголосив заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Ігор Тимошенко під час оперативного засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС.

«Важливо активізувати координацію відповідних служб та попереджувальні заходи у районах Рівне нщини. Закликаю всіх чітко дотримуватися правил пожежної безпеки. У разі виникнення пожежі, потрібно одразу ж звертатися до відповідних служб. Адже вчасне інформування зведе до мінімуму збитки, які заподіює вогонь», - зазначив Ігор Тимошенко.

Посадовець наголосив, що часто саме діяльність людини спричиняє пожежу. Тому у пожежонебезпечний період діє обмеження на відвідування лісів, заборонено спалювання стерні та сухої трави на сільгоспугіддях і присадибних ділянках. Адже винні за спричинення пожежі притягуються до відповідальності. Штраф, якщо необережне поводження з вогнем призведе до пожежі, становить від 15 до 50 неоподаткованих мінімумів.

Також на засіданні погоджено активізувати співпрацю між рятувальниками та працівниками лісового господарства щодо інформування про осередки загоряння. Пожежно-спостережні вежі у лісогосподарських підприємствах оснащені 47 відеокамерами, що забезпечує відеонагляд не лише за лісовими масивами, а й іншими територіями області. Своєчасне повідомлення рятувальників про виникнення пожежі дасть можливість зменшити наслідки загоряння.

Про це повідомляють на сайті Рівне нської обласної державної адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv