Особливо, коли буде йти поблизу будинків, де замінюють вікна. Так, на Соборній при встановленні металопластикового вікна, небезпечну пішоходам зону, монтажники не загородили, задовольнившись живим відганялою - замовником.

Обідня пора. Тротуаром Соборної поспішають рівняни. А на голову падає каміння. Це вікно на п'ятому поверсі замінюють. Завертає подалі від стіни будинку людей дідусь. До пана Євгена за декілька хвилин вийшла на допомогу дружина.

Гроші за заміну двох вікон подружжя заплатило чималі - дві тисячі гривень авансу із п'яти. Про охорону прилеглої до стіни будинку території не йшлося. Дбати про безпеку перехожих мають не замовники, а виконавці, - наголошують у Держгірпромнагляді.

Щоб не допустити падіння предметів у небезпечну зону, її мають загородити, - пояснює Іван Онищук. Через недотримання правил безпеки, потерпіло кафе, вхід до якого під камінним дощем.

Директор фірми "Бонапарт", де подружжя Лісовенків замовило вікна, від коментаря відмовився. Пояснив, що він зіпсує репутацію фірми, а про огорожу мають дбати самі монтажники. В управлінні Держгірпромнагляду радять у таких ситуаціях вимагати ліцензію на виконання робіт. І тільки за її наявності замовляти послуги.