Піар перед телекамерами та питання, які викликали чимало дискусій. Сьогодні відбулось засідання виконавчого комітету Рівненської міської ради. Що обговорювали члени міськвиконкому та як голосували, дізнавався Дмитро Тригубець.

На засідання міськвиконкому, яке відбулось сьогодні, 23 червня, було винесено понад десяток різних питань. Половина з них суто технічні. Інші ж викликали чимало обговорень.

У піарі та грі на об'єктиви відеокамер звинуватив заступник міського голови тих, хто спекулює на важливих питаннях. Зокрема, на найбільш дискусійному пункті в порядку денному - про перелік посадових осіб, які можуть бути уповноважені на складання протоколів про адмінправопорушення.

Тобто йде мова про надання можливості складати адмінпротоколи посадовцям комунальних підприємств міста, а не тільки представникам правоохоронних органів. Зокрема виникли питання до такої ініціативи і у начальника управління патрульної поліції області.

Не зважаючи на таку палку дискусію, підтримки серед членів виконкому це питання не знайшло. Одні говорили що питання потрібно доопрацювати, інші питали, навіщо тоді нам мунціпальна варта. Міський голова переконаний - рішення доопрацюють і приймуть на наступному засіданні.

Серед інших питань, які викликали бурхливі обговорення, стало вирішення проблемних питань в роботі так званого ярмарку по вулиці Шевченка та Пересопницькій, зокрема і зачепити проблему стихійної торгівлі, поза межами ринку та вздовж дороги.

До директора ринку, який прийшов на виконком, з'явилось чимало питань, зокрема, і про сміття, яке лишають за собою ті, які переважно займаються стихійною торгівлею.

Також на виконкомі затвердили положення про реєстр територіальної громади та організували роботу громади у сфері бджільництва.

Читайте також: Реорганізація школи: на Рівненщині люди перекрили дорогу (ВІДЕО)