У приміщені Рівненської облдержадміністрації п'ятеро терористів взяли заручників. Їх визволяли співробітники СБУ, підрозділі МВС та прикордонники. Чи вдалося звільнити заручників - дізнавався Дмитро Тригубець.

Озброєні терористи засіли на п'ятому поверсі Рівненської облдержадміністрації.

Серед їхніх вимог - гроші та автомобіль, аби покинути територію України. А також офіційне визнання російсько-української війни - громадянською. У заручниках понад десяток співробітників.

Звільнити працівників без ризику для їхнього життя та здоров'я - сьогодні таке завдання стояло перед співробітниками СБУ, МВС та прикордонників. І хоча це лише навчання, а терористи умовні - усе відбувалось в умовах, максимально наближених до реальних, із використанням озброєння, вибухівки та спеціальної техніки.

Як наслідок - терористів затримали співробітники служби безпеки, а заручників звільнили. Серед них був і директор департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій. Деталями перебування у заручниках поділився і з нашою знімальною групою.

Живучи у непростий час, потрібно готуватись до різних сценаріїв подій. Не так давно на Сході нашої країни терористи та найманці з РФ здійснювали захоплення саме приміщення адміністративних та владних інституцій. Саме тому такі навчання, де задіюються усі дотичні до боротьби з тероризмом підрозділи, надзвичайно важливі, адже при потребі усі відпрацьовані навички можна буде застосовувати.

У навчаннях взяли участь і співробітники ДСНС, які врятували одного з заручників з задимленого кабінету. Під час заходів, рух вулицею Кавказькою був перекритий. У тому числі здійснювалась перевірка документів та огляд автомобілів.

Читайте також: У Рівному проводили безкоштовне тестування на гепатит (ВІДЕО)