Сьогодні, 27 лютого, Міжнародний день полярного ведмедя. Віряни вшановують пам'ять святого Прокопія Декаполіта. До Нового року залишилося 308 днів.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

27 лютого в Україні і світі святкують Міжнародний день полярного ведмедя. Свято було створене для того, щоб люди могли більше дізнатися про цікавих тварин, як кліматичні зміни впливають на їхнє життя, які дії можна робити для збереження їх виду. Подія була заснована за ініціативи некомерційної організації Polar Bear International. Білі ведмеді відокремилися від загального ведмежого предка тисячі років тому та пройшли серйозні еволюційні зміни, які були необхідні для виживання в умовах Арктики. Полярний ведмідь є найбільшою хижою твариною на планеті. Його зріст від 1,8 до 3 метрів.

Білі ведмеді чудово пристосувалися до крижаного середовища. Насамперед їхнє хутро складається з двох шарів, що запобігає втраті тепла. Насправді хутро полярних ведмедів не біле, а прозоре. Кожна волосинка відбиває сонячне світло і розсіює його, тому нам і здається, що шерсть тварин біла. Так само наші очі сприймають колір льоду або снігу.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА 27 ЛЮТОГО

27 лютого іменини відзначають власники таких імен: Михайло, Петро, Прокіп, Тит.

Талісманом людини, народженої 27 лютого, є смарагд. Самоцвіт був відомий від давніх часів, його добували ще під час правління цариці Клеопатри в Єгипті. Здавна вірили, що смарагд допомагає розкрити людині її майбутнє.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

  • Граки летять на гнізда — весна буде теплою;
  • вже розпустилася верба — чекайте на великий урожай;
  • з'явилися проліски — вже можна розпочинати польові роботи;
  • рясно капає з дахів будинків — літо буде теплим.

В народі день називали Прокіп Перезимник, адже вважалося, що вже від цього дня починається весна. За традицією двері оселі тримали відчиненими, щоб можна було впустити в дім та нагодувати подорожнього.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

  1. Заборонено вирушати в далеку дорогу.
  2. Не можна ігнорувати прохання про допомогу.
  3. Не варто відмовляти в гостинності, особливо друзям.