Прокурори Рівненської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно волинянина, який незаконно проник до квартири в обласному центрі та намагався її спалити (ч. 1 ст. 162, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 194 КК України).

Слідство встановило, що у листопаді минулого року 39-річний чоловік, аби помститися дружині, з якою розлучався, незаконно проник до квартири, де проживала жінка, підпалив речі у шафі та таким чином мав намір знищити житло.

Проте, сусіди вчасно помітили задимлення та викликали працівників ДСНС. Оскільки квартира потерпілої розташована у багатоповерхівці – «помста» чоловіка поставила під загрозу життя та майно не лише його дружини, а й мешканців сусідніх квартир.

Обвинувальний акт скеровано до Рівненського міського суду. Зловмисник своєї вини не визнає.

Досудове розслідування проводили слідчі Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу управління міграційної поліції ГУНП в Рівненській області.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 10 років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Рівненської окружної прокуратури 

Читайте також: У Рівненському районі нетверезий водій запропонував 20 тисяч гривень хабаря поліцейським