Морозильна камера в холодильнику зручна, але можливості її обмежені. Іноді доводиться «грати в тетріс», щоб розмістити всі припаси на поличках та уникнути перевантаження.

  1.  Добре, якщо заготівлі для заморозки обмежуються невеликою кількістю м’яса або кількома кілограмами пельменів. Тоді думати про додатковий простір для зберігання не доводиться.
  2. Інша річ — щедрий урожай з власного городу та саду. Він у компактній морозилці точно не поміститься. 

Потрібна окрема містка модель з великою кількістю відділень. Вона зручна у використанні, ергономічна та довговічна. Суцільні плюси для запасливих користувачів.

Переконатися, що доступна за посиланням https://www.moyo.ua/ua/bt/kbt/morozilniki/ морозилка — це не пуста трата коштів, а вигідна інвестиція, дозволяють такі 5 аргументів.

Зручність

У звичайного холодильника морозильна зона розташована під основним відділенням або над ним. В першому випадку доводиться присідати, щоб добре розгледіти вміст, а в другому — ставати навпочіпки. Морозилку «соло» можна обрати під власні уподобання, щоб діставати до кожного її куточка без зайвих зусиль.

  • Вертикальна шафа ідеально підійде для невеликої кухні завдяки компактності та стильному дизайну. Для продуктів, що мають найбільший попит, можна виділити полички на рівні очей, а нижні та верхні залишити для тих смаколиків, попит на які у родині менший.
  • Горизонтальна скриня — найкраще рішення для просторого помешкання. Вона підходить для заготівель, вибагливих до умов зберігання. Щільно закривається завдяки важкій кришці та довго тримає холод у разі перебоїв з живленням. 

Гнучкі можливості встановлення

Морозилку можна поставити поряд з холодильником, вмонтувати в кухонний гарнітур, сховати під столом. Якщо кухонний простір перевантажений технікою, чому б не перемістити камеру на утеплений балкон? В коридорі або прихожій монтаж також можливий, головне — зберегти цілісність інтер’єру. 

Просте дотримання товарного сусідства

Можна не перейматися, що заморожені продукти будуть обмінюватися запахами. Для дотримання правил товарного сусідства простір всередині зонований. Розділення на зони забезпечується завдяки металевим кошикам, скляним або металевим полицям, висувним ящикам.

Надійність

Якщо у холодильника зламається компресор, працювати перестануть обидва відділення. У разі з охолодженими продуктами можна щось вигадати (наприклад, швидко приготувати чи з’їсти), заморожені після тривалого перебування без холоду, найімовірніше, відправляться на смітник. Наявність морозилки «соло» суттєво знижує ризики. Шанси, що вся холодильна техніка вийде з ладу одночасно — не великі.

Можливість зберігання великих заготовин

У маленькій морозильній камері мало місця для розташування габаритних продуктів. Тож для користувачів, які готують смаколики на замовлення або полюбляють експериментувати на кухні, окремий великий морозильник — must have. 

Енергоефективна морозилка з якісним та продуманим оснащенням точно не буде зайвою на домашній кухні. Не обов’язково вирощувати урожай для неї власноруч, можна купувати овочі, фрукти та ягоди в сезон. Такий варіант також дозволяє непогано заощаджувати.