Ефективні способи боротьби з тарганами в квартирі та будинку. Особливості використання клейових пасток, аерозолів та відлякувачів. Народні методи

Дрібні комахи іноді можуть надокучати не тільки на вулиці, а ще й вдома. Зокрема, дискомфорт створює поява в будинку тарганів. Ці шкідники не тільки лякають своєю неочікуваною появою на кухні або іншій кімнаті, а ще й переносять інфекції.

Саме тому, побачивши «непроханих гостей», потрібно швидко знайти дієві засоби від тарганів та сховати всю їжу, яка знаходиться у відкритому доступі. Якщо з другим пунктом все дуже легко, то знайти продукцію, яка допомагає вивести шкідників іноді буває складно. В цій статті розповімо про найкращі засоби від вусатих гостей, які допоможуть повністю позбутися комах.

Як позбутися тарганів у квартирі?

Шкідники є поширеною проблемою в старих багатоповерхівках, де є захаращені підвали або технічні приміщення. Саме ці приміщення є привабливими для комах. Це обумовлено тим, що в підвалах зазвичай високий рівень вологості, немає вентиляції, а також є сміття – оптимальне середовище для перебування дрібних шкідників.

Звідси вони можуть розповсюджуватися до верхніх поверхів і далі по квартирах. Якщо у вашому помешканні з’явилися ці «гості», то не варто панікувати. Потрібно знайти спеціалізований магазин та придбати один або одразу декілька засобів для ефективної боротьби з комахами. Наприклад, дієвим методом можуть стати пастки з атрактантами на основі клею.

Як вивести тарганів

Речовина приваблює шкідники, які швидко потрапляють у в’язку клейку речовину і вже не можуть вибратися звідти. Відсутність їжі та води протягом певного часу призводить до загибелі шкідника. Крім цього, в квартирі можна використовувати ультразвукові та звичайні відлякувачі. Ці засоби підходять для тих, у кого є домашні улюбленці, оскільки вони нетоксичні.

Як вивести тарганів з будинку?

Якщо шукаєте способи, які допомагають позбутися тарганів вдома, можна розглянути аерозолі та спеціальні порошки. Перший варіант потрібно розпилювати в місцях, де найчастіше зустрічаються комахи. Він містить речовини, які викликають дискомфорт, що змушує шкідників тікати з приміщення.

ЯК ПОЗБУТИСЯ ТАРГАНІВ У КВАРТИРІ

Порошки містять в собі отруту, яка забезпечує летальний ефект. Такий засіб варто розсипати на папері там, де пересуваються комахи. Крім цього, в будинку можна використовувати відлякувачі, а також різноманітні пастки з атрактантами.

Як позбутися тарганів в домашніх умовах?

Іноді буває так, що рішення потрібно терміново. В таких випадках можна спробувати позбутися тарганів народними методами. Для боротьби можна використовувати декілька засобів:

  • оцет;
  • борну кислоту;
  • нашатирний спирт;
  • ефірні олії.

Якщо на кухні є оцет, тоді варто розвести його з водою, а готовим розчином обробити поверхні. Протирати варто всі місця, де з’являлися шкідники. Крім цього можна використати борну кислоту. Вона продається у вигляді порошку, який можна розсипати в тих самих зонах. Проте, цей засіб варто з обережністю використовувати тим, у кого вдома є домашні улюбленці. Потрібно повністю виключити їм доступ до речовини. Ще одним ефективним рішенням можуть стати ефірні олії. Підходять різновиди з м’ятою, анісом та бузиною.

Як позбутися тарганів назавжди?

Це питання цікавить всіх, хто хоча б раз, знаходив в себе вдома «непроханих гостей». В цьому випадку все залежить від підходу. Використання спеціальних засобів буде недостатньо, якщо в приміщенні часто залишається їжа на столі, а прибирання проводиться рідко. Саме тому, потрібно використовувати комплексний підхід під час боротьби з тарганами та обов’язково забезпечувати профілактику появи комах.

Як позбутися тарганів

Для цього варто закрити всі можливі отвори, через які вони можуть потрапити з підвалів та від сусідів. Крім цього, потрібно уникати залишення продуктів харчування на відкритих поверхнях. Якщо ж комахи все ж з’явилися в домі, тоді потрібно негайно придбати спеціальні засоби.

"Джерело: nasekomym.net"