На Костопільщині відкрили меморіальні дошки воїнам Олександру Киріші та Петру Дорошу.

Про це повідомляє Костопільська міська рада.

Олександр Киріша народився, виріс та навчався у Великому Мидську. На жаль, захисник помер у вересні 2023 року у лікарні від отриманих на полі бою поранень. На фасаді Великомидського ліцею розмістили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого військового. Право відкрити її надали рідній сестрі Олександра Киріші.

Петро Дорош народився в селі Осова, де закінчив місцеву школу. У серпні 2023 року він помер у медичному закладі від поранень отриманих під час виконання бойового завдання. Меморіальну дошку захиснику встановили на фасаді Майдан-Липненській гімназії, де колись навчався воїн. Відкривали її син та донька Петра Дороша.

Близькі люди Олександра та Петра, місцеві жителі, духовенство, а також представники влади сьогодні схили голови у хвилині мовчання за полеглими захисниками. Священники ПЦУ освятили пам'ятні дошки та помолилися за воїнів.

Портрети героїв, розміщені на закладах освіти, нагадуватимуть молодому поколінню про внесок наших земляків у вільне майбутнє української нації та про надвисоку ціну нашої свободи і незалежності.

Фото без опису