На це з бюджету області виділять 1 мільйон гривень.

Як повідомляє пресслужба Рівненської облради, йдеться про стратегічний документ, який допоможе навести лад в питанні поводження з відходами на території Рівненщини. Він має стати частиною відповідної національної стратегії.

За інформацією департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, у 2024 році до нацстратегії вносяться зміни відповідно до нового Закону України «Про управління відходами». Тож кожна область повинна розробити власне бачення в цьому питанні.

Директор департаменту Володимир Захарчук наголосив на тому, що без розробленого регіонального плану, територіальні громади не зможуть прийняти свої - місцеві плани. До слова, деякі ТГ вже розпочали таку роботу завдяки участі у грантових програмах.

Питання розглянули на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків обласної ради під головуванням Лілії Драпчинської.

Необхідний 1 млн грн на розробку Регіонального плану управління відходами на території Рівненької області виділять зі спецфонду бюджету, де на природоохоронні заходи передбачено майже 13,4 млн грн. Решта суми, а саме 12 млн 368 тис грн – на роботи з реконструкції очисних споруд в смт Оржів Рівненського району.

Заслухавши інформацію, депутати підтримали пропозиції департаменту екології ОДА.

Комісіїя також заслухала звіт щодо виконання обласного бюджету за 2023 рік.