Фото ілюстративне
Упродовж січня 2024 року до бюджетів територіальних громад Рівненської області надійшло 27,4 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 21,5%, або 4,8 млн грн більше надходжень відповідного періоду 2023 року.

Із цієї суми юридичними особами сплачено  20,8 млн грн,  фізичними особами – 6,6 млн гривень.

У Головному управлінні ДПС в Рівненській області нагадують, що за об’єкти житлової нерухомості податок для фізичних осіб розраховується за площу, що перевищує для квартир –  60 кв. метрів, житлових будинків – 120 кв. метрів, різних типів житлової нерухомості, в тому числі їх часток – 180 кв. метрів.

Фізичні особи – власники декількох об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, розміщених в різних населених пунктах, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних.

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, в меню «ЕК для громадян»/розділ «Загальна інформація про платника»/вкладка «Повідомлення про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР)» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС. 

Про це повідомила пресслужба Рівненської ОВА.

Читайте також: На Рівненщині розроблять Регіональний план управління відходами