У Рівному відкрили пам'ятну дошку українському військовому Максиму Власенку. Розмістили на фасаді ліцею, де навчався захисник. Чоловік у квітні минулого року пішов захищати рідну країну. Поклав своє життя на Харківщині при виконанні бойового завдання.

У Рівному встановили пам'ятну дошку загиблому Герою Максиму Власенку. Меморіал розмістили на фасаді ліцею, де навчався захисник.

Матір Максима розповідає, в нього було багато друзів, знайомих, намагався кожному допомогти та дуже любив життя. При цьому сам зініціював піти воювати.

Воювати Максим пішов у квітні 2023 року на Харківщину. Він був командиром мотопіхотного взводу механізованої бригади. Згодом отримав звання лейтенанта та статус учасника бойових дій. У серпні, виконуючи бойове завдання, — загинув.

Вшанувати пам'ять Максима Власенка прийшли й однокласники. Кажуть, він був лідером в класі та авторитетом для ровесників.

У кінці усі охочі поклали квіти до меморіальної дошки та вшанували пам'ять Максима.

Таку дошку відкрили згідно із міською програмою "Рівне – місто Героїв". Відповідно до проєкту пам'ятні дошки загиблим захисникам відкриватимуть щоп'ятниці в обласному центрі.

Читайте також: Рівне знову попрощалося із двома військовими (ВІДЕО)