Наймолодшому пацієнту - лише 20 днів від народження. На Рівненщині лікарі фіксують зростання кількості хворих на кашлюк. Лише в січні з цією недугою до лікарів звернулося 8 пацієнтів. Наразі їх в області вже 41. З чим пов`язане зростання кількості хворих, дивіться далі у сюжеті.

Кашлюк - це інфекційне захворювання дихальних шляхів, що супроводжується спазматичним кашлем. Починається він невеликою температурою та за своїм перебігом схожий до гострих респіраторних захворювань. Станом на сьогодні в ЦПМСД "Ювілейний" є одна дитина з підозрою на цю недугу.

Заразитися цією хворобою легко, адже передається вона повітряно-крапельним шляхом. Найбільш небезпечні ускладнення, які спричиняє кашлюк.

Минулого року, за весь період лікарі зареєстрували всього 139 випадків захворювання на кашлюк. Цьогорічна статистика складає третину хворих у порівнянні з минулим роком. Лікарі припускають, що пов'язано це з низькою вакцинацією від кашлюка.

Хворіють на кашлюк переважно діти. Для малюків до року він є особливо небезпечний. Оскільки кашльовий рефлекс в них ще мало виражений.

Запобігти захворюванню на кашлюк можна, кажуть лікарі - шляхом вакцинації. Наразі вони спостерігають зростання кількості хворих на цю недугу.

Читайте також: 5-10 операцій на день: у Рівному розповіли, як працює операційна сестра (ВІДЕО)