У Рівному безплатно лікуватимуть безпліддя. Відповідний договір підписали у діагностичному центрі Рівного. Відтак Рівненщина стала однією з 13 областей Україні, де молодим парам безплатно допомагатимуть завагітніти. А ще в обласному центрі репродуктивної медицини ввели нововведення для військових.

Ось так розпочинається робочий день лікарки-генетикині у діагностичному центрі Рівного Ірини Зайцевої. В центрі репродуктивної медицини допомагають парам завагітніти. Ірина Зайцева розповідає, роботи вистачає, адже на сьогодні кожна 6-та пара у світі страждає на безпліддя. У такому випадку і звертаються до лікарів-репродуктологів.

Цього року вперше у діагностичному центрі Рівного безплатно лікуватимуть від безпліддя. Відповідний договір заклад підписав з Національною службою охорони здоров'я. Вартість одного курсу лікування становить 60 тисяч гривень. На цей рік виділили кошти на допомогу 60 парам, які не можуть завагітніти.

Також у центрі репродуктивної медицини запровадили послугу для військових, коли наші захисники можуть здати на зберігання свій біологічний матеріал для продовження свого роду. В діагностичному центрі запевняють - хоча й в Україні дещо скептично ставляться до такого методу - це великий прорив в плані збереження генетичного коду української нації.

Рівненщина стала однією з 13 областей в Україні, де молодим парам безплатно допомагатимуть завагітніти. Медики зазначають, ефективність лікування відповідає загальноукраїнським показникам.

Читайте також: 5-10 операцій на день: у Рівному розповіли, як працює операційна сестра (ВІДЕО)