На Рівненщині створять ще три пам'ятки природи місцевого значення. Йдеться як про ботанічні, так і про геологічні пам'ятки.

 Про це повідомив голова Рівненської облради Андрій Карауш.

16 лютого 49 депатутатів підтримали дане рішення під час голосування.

Отже, за пропозицією обласного департаменту екології, у Дубенському районі в Боремельській громаді на Стиру та узбережжі Хрінницького водосховища будуть:

  • ботанічна пам’ятка природи місцевого значення "Шибинська липа" (узбережжя Хрінницького водосховища, с.Набережне , 0,35 га);
  • ботанічна пам’ятка природи місцевого значення "Столітня верба" (Околиця с.Шибин, 0,12 га);
  • геологічна пам’ятка природи місцевого значення "Боремельські яри" (Абразійне узбережжя Хрінницького водосховища в районі сіл Боремель і Набережне, 5,5 га).

"У цьому конкретному випадку йдеться про збереження там природного стану вікових дерев липи серцелистої та верби білої, а також природного стану тераси річки Стир. Раніше я писав, що зараз так званий відсоток заповіданості на Рівненщині становить 11,4%. Для порівняння, загалом в державі це 6,6%, а в країнах Європейського Союзу в середньому 21%. Україна як майбутній член ЄС також прагне, аби охоронюваних місць нашої природи було більше". - зазначає Карауш.