У помешканні 44-річного мешканця села Кухітська Воля слідчі провели санкціонований обшук, під час якого виявили та вилучили одяг, в якому той вчиняв протиправні дії.

16 лютого під час відпрацювання території колишнього Зарічненського району у лісовому масиві поблизу села Кухітська Воля поліцейські спільно із прикордонниками виявили двох чоловіків, які за допомогою мотопомпи видобували бурштин, - нагадують в поліції Рівненщини.

Побачивши правоохоронців, ті викликали на підмогу близько 10 чоловіків, які чинили опір та спровокували бійку, аби поліцейські не вилучили обладнання.

Тоді більшість порушників втекли, втім вдалося затримати 48-річного жителя Кухітської Волі: його помістили до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі повідомили зловмиснику про підозру, а суд обрав запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту.

Днями поліцейські встановили іще одного учасника злочинної діяльності та інциденту 16 лютого. За погодженням працівників Зарічненського відділу Вараської окружної прокуратури слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні опору працівникові правоохоронного органу за ч. 2 ст. 342 КК України, - зазначають правоохоронці.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання фігуранту запобіжного заходу.

Читайте також: Всюдихід, мотопомпи та бурштин: на Сарненщині правоохоронці викрили старателів під час незаконного промислу