5 квітня свій ювілей відзначає довгожителька Гощанської громади - Леоніла Володимирівна Ковальчук.

Про це повідомив селищний голова Микола Панчук.

Народилася Леоніла Володимирівна в селі Липки, де й пройшло її дитинство. Нелегкі роки Другої світової війни не завадили їй здобути початкову освіту, а також допомагати батькам у веденні домашнього господарства.

1952 року Леоніла вийшла заміж за Петра Григоровича. Подружжя збудувало міцну сім'ю, разом трудилися на благо колгоспу, виховували сина Миколу та доньку Ніну.

Леоніла Ковальчук, як і багато жителів села, певний час працювала в колгоспі. Згодом, за станом здоров'я жінка перейшла на посаду санітарки в місцевому фельдшерсько-акушерському пункті. Тут протягом 15 років вона самовіддано допомагала людям, надаючи першу медичну допомогу, ставши надійною опорою для місцевої фельдшерки.

1997 року Леоніла Ковальчук пережила важку втрату – смерть чоловіка, шанованого майстра-будівельника. Її життя затьмарили й інші трагедії – передчасна смерть зятя Володимира та сина Миколи.

Останні десять років поряд з ювіляркою знаходиться невістка Людмила. Її щира турбота та підтримка дарують Леонілі Володимирівні душевне тепло та затишок. Радість дарують їй також троє внуків та троє правнуків, які є сенсом життя та невичерпним джерелом любові.

З тривогою Леоніла Володимирівна стежить за подіями в Україні, хвилюється за постійні обстріли в Одесі, де мешкає з сім'єю її донька Ніна. Вона щиро переживає за сільських воїнів, які мужньо захищають рідну землю.

"Життєвий шлях Леоніли Ковальчук – це шлях працьовитої, доброї та щирої людини, яка завжди дбала про свою сім'ю, односельців та свою країну.

Вітаємо Леонілу Володимирівну з ювілеєм! Бажаємо їй міцного здоров'я, душевного спокою, щасливих років життя в оточенні рідних та близьких людей", - написав Микола Панчук.