Таксист, який спричинив смертельне ДТП у 2018 році хоче вийти на волю. Ба більше Едуард Голюх прагне, аби йому зменшили розмір грошової компенсації родині загиблого відеооператора Валерія Мартинюка, та повернули водійські права. Нагадаємо 28 грудня міський суд Рівного визнав винним таксиста у скоєному злочині. Згідно з ним останній мав п'ять років провести за ґратами, та 3 роки не мав права кермувати транспортними засобами. Винуватець ДТП не згідний з таким вироком, та подав апеляцію. На засіданні були й наші журналісти.

28 грудня, після 5 років засідань Рівненський міський суд виніс вирок таксисту Едуарду Голюху, який спричинив у 2018 році смертельну ДТП, внаслідок якої загинув оператор Валерій Мартинюк. Останній з таким рішенням суду першої інстанції не погодився і вирішив подати апеляцію. Рідні загиблого оператора в шоці від такої ініціативи останнього.

На засідання не з'явилася потерпіла журналістка Анна Калаур, яка теж перебувала в автівці. Колегія суддів запитувала в обох сторін чи можливо без неї розглядати апеляційну скаргу. Обвинувачення та потерпілі вирішили що можна. Едуард Голюх, який перебував на засіданні через відеозв'язок з СІЗО теж був не проти проведення засідання. Такої ж думки притримався й адвокат дружини Загиблого Валерія Мартинюка Борис Нікольченко.

Захисник Едуарда Голюха Олег Чехомський спочатку теж був не проти проведення засідання, однак потому кардинально змінив своє рішення.

Як виявилось згодом потерпіла Анна Калаур наразі перебуває у службовому відрядженні закордоном. Порадившись у залі суду колегія винесла рішення щодо того чи варто продовжувати розгляд справи.

Як наслідок апеляційне засідання перенесли на 22 квітня, аби на ньому теж була присутня Анна Калаур. Можливо тоді у цій справі, яка тягнеться 5 років, розставлять усі крапки над і.

Читайте також: У Рівненській області проводять телемедичні консультації