Кошти своїм «знайомим» переказали двоє мешканців області, а загалом за минулу добу поліцейські задокументували 17 фактів шахрайств. Про це інформують в поліції Рівненської області.

Учора, восьмого квітня, до поліції надійшло повідомлення від 58-річного рівнянина: потерпілий у соціальній мережі отримав повідомлення від знайомого, який терміново просив гроші в борг. Чоловік відгукнувся та скинув йому на банківський рахунок суму, яку той просив — 8 500 тисяч гривень.

Повідомлення в месенджері від знайомої з проханням позичити гроші в сумі 6000 тисяч гривень отримала також і 29-річна жителька села Рясники колишнього Гощанського району.

Обоє потерпілих лише тільки після переказу грошей зателефонували до знайомих і, з’ясували, що їхні акаунти зламані, а гроші вони переказували аферистам, - зазначають поліцейські.

За усіма фактами шахрайств дізнавачі територіальних підрозділів розпочали досудові розслідування.

Правоохоронці вкотре наголошують: перші ніж здійснювати перерахунок грошей — ретельно перевірте інформацію. Шахраї можуть представитися будь-ким. Будьте уважні та бережіть свої заощадження.

Читайте також: Смертельна ДТП на Рівненщині: госпіталізований до лікарні чоловік помер