Був чесним та мав гостре відчуття справедливості. У Рівному прощалися з військовим. Чоловік з перших днів великої війни боронив країну від ворога. На жаль, 1 квітня цього року загинув. Без батька залишилися троє дітей. Більше про Героя, далі у сюжеті.

Василь Кректун народився у селі Дядьковичі. Навчався у Рівненському ліцеї №25 та Рівненському обласному науковому ліцеї. За тим здобув фах культуролога у Національному університеті “Острозька академія”. Працював у сфері торгівлі в українських та закордонних компаніях. Під час строкової служби в армії Василь був зв’язківцем. І боронити країну хотів іти ще у 2014 році.

Коли в 14 році почалася АТО він хотів іти, але народився Макарчик маленький. Це показує. що він справжній батько і патріот, що він зміг побути й з дитиною і пішов добровольцем. Це обов'язок я вважаю кожного чоловіка, захистити свою сім'ю, - резюмує подруга сім`ї Василя Кректуна Наталка.

Окрім сина Василь мав ще двох доньок. Тож коли розпочалася велика війна, не міг сидіти осторонь та пішов захищати свою сім`ю. Кілька днів був на блок-постах, допомагав, а вже на початку березня долучився до Національної гвардії України.

Старший солдат Василь Кректун був військовослужбовцем Рівненського підрозділу Нацгвардії, на початку війни він приєднався до лав Нацгвардії. І в складі свого підрозділу вони нещодавно відправилися на виконання бойових завдань на Сході. І сьогодні ми маємо тяжку втрату і для Рівненського підрозділу Нацгвардії, бо цей військовослужбовець був добрим, мудрим, товариським і надзвичайно відповідальним, - розповідає офіцер служби інформації та комунікації Рівненського підрозділу Нацгвардії Марина Захарчук.

На жаль, першого квітня під час виконання бойового завдання на Донеччині, 46-річний старший солдат Василь Кректун загинув.

Він виконав свій військовий обов`язок до кінця. Він віддав своє життя для того, щоб жили ми. І сьогодні він долучається до небесних легіонів і своєю молитвою буде наближати перемогу, - каже священник Борис Оплаканець.

Поховали Героя у Рівному на кладовищі “Нове”.

Читайте також: Рідні просять надати звання Герой України загиблому захиснику Сергію Савичу