Під час зйомки сюжету про обрання нового керівника житлового кооперативу на журналістку одного з місцевих каналів накинувся чоловік: шарпав, хапав за руки, вихвачував мікрофон та намагався вилучити флеш-носії із відзнятим матеріалом. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

Подія сталася у квітні минулоріч в одній із багатоповерхівок на вулиці Генерала Безручка в обласному центрі. Ситуацію ускладнювало те, що 24-річна кореспондентка разом із колегами перебували у ліфті. Попри перешкоджання законній професійній діяльності, репортаж вдалося зберегти. Однак, журналістка звернулась до поліції.

Дізнавачі з’ясували, що конфлікт зчинився через те, що 31-річний рівнянин вимагав від знімальної групи показати відзнятий матеріал. Хоча сам він жодного відношення до зйомки не мав.

За погодження прокуратури нападнику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України.

Дізнавачі Рівненського РУП закінчили досудове розслідування та матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом скерували до суду.

Відтак, 31-річному обвинуваченому, який свою вину визнає, може загрожувати штраф до 850 грн або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: ДТП за участю двох вантажівок: на Рівненщині травмувався один із водіїв