Ніякої радянщини. У Рівному перейменували усі вулиці міста і презентували бібліографічний покажчик. Це книга, яка розповідає історію назв вулиць. Подробиці від Владислава Стецюка.

"Вулиці Рівного вам розкажуть". Саме з такою назвою презентували бібліографічний покажчик. Це книга про історію назв вулиць обласного центру.

Наталія Гайдук - одна з тих, яка збирала, формувала матеріали та писала статті для книги. Це друге видання бібліографічного покажчика.

Коли розпочалась повномасштабна війна, перейменування об’єктів міста набрало обертів. Зокрема, вулицю названу на честь радянського фізика Ігоря Курчатова змінили на Володимира Стельмаха. Героя України, що врятував побратимів ціною життя.

Нині, у Рівному не зосталось вулиць, що носять назви радянських чи російських діячів. Відтак, на честь українських військових називатимуть авеню, які будуватимуть надалі.

Проте на деяких будинках таблички з назвами вулиць досі російською мовою. До прикладу, у центрі Рівного на вулиці Міцкевича. Та у міськраді кажуть, таких табличок небагато. З часом їх змінять.

Загалом робота над бібліографічним покажчиком тривала протягом 2023 року. До книги увійшли майже всі вулиці Рівного.

Читайте також: "Позич гроші у борг": жителі Рівненщини потрапили на гачок шахраїв