На Рівненщині в адаптаційному центрі відбулися дитячі змагання.

 Про це повідомили в Рівненській ОДА.

На Рівненщині функціює Адаптаційний центр, який створили в межах міжнародного партнерства з Польщею. Там проводять спеціальну адаптивну реабілітацію. За пів року своєї діяльності його відвідали вже понад сто осіб. Про це розповів перший заступник голови РОДА Сергій Подолін, який відвідав заклад і взяв участь у фінальному турнірі з адаптивних ігор.

«Сьогодні тут змагається 4 команди школярів. Це діти ВПО та діти з особливими освітніми потребами. Такі турніри - не про спортивну конкуренцію чи медалі, а про перемогу над собою. Адаптивні ігри вдосконалюють сприймання і реагування, розвивають вміння аналізувати і приймати правильне рішення, формують здібності. Це ще один центр, який надає реабілітаційні послуги. Тут покращують ментальне здоров’я, а також підвищують функціональну діяльність всього організму», - сказав Сергій Подолін.

Як відомо, спеціальна адаптивна рухова реабілітація допомагає розвивати моторику, покращує психологічний стан, підвищує тактильну й рухову чутливість, удосконалює рухову функцію людини.

Змагання пройшли в польсько-українському Адаптаційному центрі, який розташований у Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені Степана Дем'янчука.